Ömer Abdullah Ayhan: Kadınlar insandır, biz insanoğlu

Diğer Haberler

SAKARYA – Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Serdivan’da kadınlarla bir araya geldi.

Ömer Abdullah Ayhan, Kadın kolları İl Başkanı Ayşe Güçlü ile birlikte Tuna Tan Tesisleri’nde düzenlenen programda Sakarya Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, ev hanımları, farklı sektörlerde çalışan kadınlar ve KHK mağduru kadınlar ile bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günleri’ni kutladı.

Programda konuşan Ömer Abdullah Ayhan, kadınlar açısından “insanca yaşam” imkanı sağlanamadığı sürece “insanlık” açısından “insanca yaşam” eşiğine ulaşmanın imkansız olduğunu belirtti.

FELAKETİN SESSİZ MAĞDURU

Ayhan, “Evet. Bugün, Dünya Kadınlar Günü. Her şeyi söyleme fırsatı sunan fakat çoğu şeyin değişmediği gerçeğini bize hatırlatan bir gün. Yine de sizlerin ve şehrimin bütün kadınlarının Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. 

Kadının insani açıdan konumunu, insanlık tarihindeki durumunu, hayata dair gücünü bir cümleyle şöyle anlatmış büyük usta Neşet Ertaş; ‘Kadınlar insandır, biz insanoğlu…’

Tarihin hangi dönemi olduğu fark etmeksizin kadınlar; insan olarak, kadın olarak, eş, anne, kardeş olarak hayatın, günlük yaşamın, ailenin ve toplumun yükünü omuzlamaktan yorulma hakkına ya hiç sahip olmamışlar ya da bu hakkı kullanmaya hiç yanaşmamışlar. Üstüne de bütün kriz, kaos, afet ve felaketlerin sessiz mağdur, mazlum kitleleri hep kadınlar olmuş.” ifadelerini kullandı.

KADINLAR HEDEF ALINIYOR

‘Maalesef günümüz dünyasında da kadınların durumu hiç farklı değil’ diyen Ayhan, şunları kaydetti:

“Filistin’de Siyonizm en çok ve en gaddar biçimde kadınları hedef alıyor. Aynı durum, Çin tarafından Doğu Türkistan’daki Müslüman ve soydaşımız kadınlara yaşatılıyor. Somali’de, Yemen’de, Libya’da, Myanmar’da, Afganistan’da açlığın, susuzluğun, yokluğun, yoksulluğun, savaşın, terörün, çatışmanın ya hedefi ya da daimi mağduru oluyorlar.

İster kaba, isterse ayrıntılı bakılsın, herhangi bir beldede, herhangi bir ülkede, dünyada “zalim-mazlum”  veya “adaletsiz-mağdur”  eşleşmelerinde zalim ve adaletsiz konumunda kadınları görmek çok zordur.

Yaşadığımız dünyanın, ülkenin, ilin, ilçenin ve mahallenin yarısını kadınlar oluşturuyor. Kadın aklının, kadın bakışının, anne merhametinin, eş sadakatinin, kız kardeş hassasiyetinin eksik olduğu, dokunmadığı, el atmadığı ülkenin ve şehrin kalkınmasının mümkün olmadığına inanıyorum.”

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNİN TÜM İLKELERİ KADINLARLA İLGİLİDİR

Sakarya’da ve ilçelerinde kadınların ses verdiği, söz söylediği, iradesini hissettirdiği, alanlar, konular, mekanlar, kural ve uygulamalar artmadığı sürece “Yaşanabilir Şehir”, “Kalkınmış Sakarya”, “İnsanca Yaşamayı Mümkün Kılan Kent” sonuçlarına ulaşmanın mümkün olmadığını vurgulayan Ömer Abdullah Ayhan, “Açıkçası “Çalışan Kadın” ifadesinden rahatsız oluyorum. Çalışmayan kadın mı var? Çalışmasının karşılığını istemeyen eş var, karşılık almadan çalışan evlat var, maaş istemeyen anne var. Bu nedenle, çalışan – çalışmayan kadın ayrımını reddeden bir belediye anlayışımız olacak.

Saadet Partisi ve Milli Görüş Belediyeciliğinin bütün ilkeleri kadınlarla ilgilidir.  Çünkü, kadınlar israfa karşıdır. Torpile tepkilidir. Yandaş kayırmasını reddederler. İnsanı ve insanlığı esas alırlar. Bizim belediyeciliğimiz de; Annelerin evlatları arasında ayırım yapmayan adaleti, evladına karşı hiç eksilmeyen merhameti, hayat alanlarını güzelleştirmeye dair estetiği, en az ile en iyisini yapma gayreti olacaktır.

Bizim tarihimizde kadınlar öncüdürler, örnektirler. Sadece çocuklarını değil, aklı, anlayışı, şefkati, fedakarlığı büyütmüşlerdir.

Biz sadece evin değil şehrin huzurunun da ancak ve ancak kadınların katkısı, estetik yaklaşımı ve koordinesiyle mümkün olduğuna inanıyoruz.

Kültür ve medeniyet değerlerimiz kapsamında, hatta inancımız noktasında “ayaklarının altında cennet” aranması gereken annelerin, kadınların, genç kızlarımızın şehrin kendilerine ait olduğunu hissetmelerini sağlayacak, mekan ve imkan eksikliğini mutlaka gidereceğiz.  

Biz ailenin korunması ve desteklenmesinde, kadının şiddete ve istismara karşı korunmasında, istihdam süreçlerinde desteklenmesinde, girişimcilik çabalarında motive edilmesinde Büyükşehrin imkanlarını, bütçesini, kapasitesini kadınların hizmetine sunacağız.

Saadet Partisi – Milli Görüş Belediyeciliğinde sadece kadınlara mahsus hizmet ve hürmet anlayışı olacaktır.  Kadınların zaman yoksunluğunu, mekan yoksulluğunu giderecek çok fazla sosyal belediyecilik uygulaması, sosyal tesis ve sosyal hizmeti 1Nisan’dan itibaren hayata geçirme sürecini başlatacağız.

Sakarya’da şehrin estetiğine dair kararlar kesinlikle uzman kadınların katkı ve katılımıyla verilecek.” dedi.

KADINLARIMIZI SOKAKLARDA GÜVENLE YÜRÜYEBİLECEK

Ayhan, kadınlara yönelik projelerini ise şöyle açıkladı:

“Kent Konseyi/Kent Meclisi şeklinde kuracağımız oluşumlarda kadınların yer alması yanında alt komisyonlar şeklinde örgütlenmesine öncülük edeceğiz.

Kardeş şehirler uygulamalarında kadınların öncü olduğu içerikler ve projeler olacak.

Kadınların ve genç kızlarımızın girişimci kimlikleri, kooperatifleşme eğilimleri, yerel kültür formundaki üretimleri mutlaka desteklenecek.

Bakıma muhtaç aile bireyi bulunan kadınlara yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerini ve mekanlarını artıracağız. Temizlik desteği, refakatçi desteği, sosyal rehabilitasyon gibi imkanları hayata geçireceğiz.

Kadınlarımız Sakarya’nın sokaklarında güvenle dolaşabileceği temiz, güvenli ve aydınlık sokakları imar edeceğiz.

Kadınlarımızın da gerektiğinde işlerine bisikletle gidebildiği gerçek bir bisiklet şehrini hedefliyoruz.

Çocuklu annelerimiz için daha makul şartlarda, kamu destekli, çalıştıkları iş yerleri ile anlaşmalı tam gün kreş imkanları sağlayacağız.

Kadınlarımızın ekonomiye katılımını sağlamak için evde üretimi mümkün olan iş modelleri geliştireceğiz. Konserveden patiğe her türlü el emeklerinin satışına aracılık edecek, ulusal pazara açılmaları için e-ticaret platformlarında satış eğitimi vereceğiz. Ayrıca bunları fiili olarak satmalarına imkan verecek ücretsiz stant desteği sağlayacağız.

Gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik sosyal faaliyetleri mahallelere taşımak istiyoruz. Mahallelerde genç kızlarımıza yönelik iş hayatında, üniversitede, hukuk camiasında, sağlık camiasında öne çıkmış kariyer sahibi kadınlarımızla genç kızlarımızı buluşturacak programlar yapacağız.

Şehir merkezlerimize birçok noktaya kadınlarımızın gönül rahatlığıyla kullanacağı hijyenik umumi tuvaletler kuracağız. Devlet okullarımızın tuvalet hijyeni bizzat belediyemiz tarafından sağlanacaktır.

Milli eğitim ve belediyemiz işbirliğiyle aile içi kitap okumayı özendirecek kampanyalar düzenleyeceğiz. Atanamayan öğretmenlerimizle birlikte yine mahallelerde ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik LGS ve YKS hazırlık kursları tertip edeceğiz.

Şehrimize yakışır bir kültür merkezi inşa ederek insanlarımızı tiyatrolar için özel okulların salonlarına gitmekten kurtaracağız.”

- REKLAM -spot_img

Öne Çıkanlar